Belangrijk Om Jezelf Te Zijn – Doe Het Op Jouw Manier

Mijn gevoel heeft altijd al gezegd dat het extreem belangrijk is om alles op je eigen manier te doen. Het is natuurlijk wel zo dat je niet alles alleen kan doen en advies nodig hebt van andere mensen. Echter raad ik iedereen aan om dingen toch op hun eigen manier te doen. Leef niet het leven van andere mensen.

Het educatiesysteem stopt ons gedeeltelijk om dingen op onze eigen manier te doen. Grotendeels wordt dit ook weer overgegeven van ouders op kinderen want het zelfde idee in stand houdt. De educatie is – in ieder geval in Nederland – er erg op vooruit gaat, omdat er steeds meer persoonlijke creativiteit in het onderwijs wordt gestopt.

In plaats van te zeggen: de opdracht moet je op deze manier uitvoeren, begint het onderwijs nu steeds meer te zeggen: dit zijn de voorwaarden van de opdracht, maak ‘m maar.

Het probleem is dat we nog steeds de creativiteit van kinderen blokkeren. Grotendeels hebben we hier bijna allemaal zelf last van. Vaak doen we niet hoe we iets zelf zouden doen, maar hoe andere mensen zeggen dat we het moeten doen.

Vaak doen we niet wat WIJ willen. We doen wat ANDERE MENSEN willen dat we doen.

Om jouw creativiteit weer terug te brengen in je leven, moet je weer beginnen met het kijken naar wat jij wil en waar jij goed in bent.

Neem bijvoorbeeld als voorbeeld om goed te leren presenteren voor een klas. Er wordt vaak gedacht dat we dit op een bepaalde manier MOETEN doen. Wat meestal het beste werkt, is als je het op je eigen manier doet. Hoe zou jij het fijn vinden als iemand presenteert? Hoe zou jij het persoonlijk doen als je het voor de spiegel zou doen.

 

Vraag Jezelf Af Wat Je Wil

Daarnaast kunnen we ons veel vaker afvragen wat we willen en of we wel gelukkig zijn met wat we doen en wie we zijn. De meest succesvolle mensen vragen zich bijvoorbeeld elke ochtend en avond af of ze gelukkig zijn met wie ze zijn en wat ze doen.

Waarom zou je dat niet doen?

Mensen weten vaak niet wat ze willen, omdat ze het zichzelf absoluut niet afvragen.

Daarom leven we vaak het leven van iemand anders. We volgen onze emoties in plaats van logisch na te denken over wat we willen of hoe we iets willen doen.

M’n intuïtie zegt dat we ons allemaal meer kunnen afvragen wat we nou daadwerkelijk willen. Op deze manier zijn we allemaal gelukkiger en doen we ons werk effectiever en beter, want we doen het op onze EIGEN manier.

Waarom zouden we het leven van iemand anders willen lijden?

 

Bram

 

Comments are closed.