Verpest Internet De Wereld?

Tijdens het lezen van de autobiografie van Steve Jobs door Walter Isaacson ben ik erachter gekomen dat hij het idee had om de wereld te veranderen. Tegen veel mensen vertelde hij dat ze maar bij hem moesten komen werken omdat ze anders toch nuttigs in hun leven zouden bereiken.

Hij geloofde oprecht dat zijn producten de wereld zouden verbeteren. Gelijk toen ik dat las vroeg ik me af of het wel zo positief was dat we nu allemaal een mobieltje met internet hebben. Ik bedoel, we zitten nu bijna allemaal constant op onze mobiel of computer en we zijn veel minder buiten dan vroeger (behalve met de komst van Pokémon Go natuurlijk).

Ik dacht: “Het is wel allemaal heel handig dat we nu snel dingen kunnen opzoeken. We kunnen snel contact met elkaar opnemen. Is het ’t echter wel allemaal waard?”

 

Heeft Steve Jobs De Wereld Positief Veranderd?

Steve Jobs heeft zeker weten de wereld veranderd, hij heeft technologie wat eerst eigenlijk alleen voor nerds beschikbaar was naar de alledaagse mens gebracht door te zorgen dat Apple’s producten super gebruiksvriendelijk waren.

Deze gedachte bleef maar in m’n hoofd rondgaan totdat ik me iets realiseerde. Misschien verspillen we op dit momenten met z’n allen wel extreem veel tijd aan op onze mobiel zitten. Maar het is nu wel super makkelijk geworden om informatie over de wereld te delen. Daardoor is het makkelijker om nieuwe ideeën naar elkaar over te brengen.

Internet heeft ons leven in veel opzichten makkelijker gemaakt

Als je nu iets kan leren dan kan je dat vaak zelf leren via internet. Wat vaak ook gratis is. Normaal zou je daar de wereld voor moeten rondreizen. Als je een idee hebt wat je wilt delen met de wereld, dan kan dat. Als je een bedrijf wil beginnen en dat groot wil uitpakken, dan kan dat. Zelfs klanten zoeken bij jou in die buurt gaat nu makkelijk via bijvoorbeeld de advertenties van Facebook.

 

Een nieuwe kijk…

welcome-to-facebookVroeger dacht ik dus altijd dat internet de wereld aan het verpesten was. Nu snap ik dat het eigenlijk nodig was om iedereen bewuster te maken, hoe gek dat misschien ook klinkt. Mensen kunnen nu nieuwe ideeën met elkaar uitwisselen.

Positiviteit wordt sneller uitgewisseld, wat extreem belangrijk is. Ik heb daarom dus echt het gevoel dat het iets belangrijks is geweest voor de mens. We beginnen nu pas internet op een nuttige manier te gebruiken, in plaats van alleen maar helemaal weggestopt te zitten in onze mobielen en computers.

Je kan je positiviteit met de wereld delen en alle kleine beetjes helpen. Je weet nooit wat een kleine vorm van aardig zijn al met iemand kan doen. Soms kan een simpele glimlach al iemand blij maken, waardoor die persoon andere mensen weer blij maakt.

Mijn intuïtie zegt dat het internet een hele grote rol gaat spelen in het verspreiden van deze positiviteit en ideeën om de wereld een betere plek te maken.

 

Bram

Comments are closed.