Saaie relatie oplossen

 

Vind je je relatie saai worden? Dan kan dit natuurlijk nooit goed zijn voor je relatie. Of het nou gaat om een liefdesrelatie, vriendschap of businessrelatie, als het saai is, zal het nooit de relatie versterken.

Goede relaties worden namelijk alleen gebouwd als het een win-win situatie is. Het moet voor beide personen leuk zijn en beide personen moeten er iets aan hebben, of dat nou liefde is of een bedrijfsovereenkomst waarmee meer geld wordt verdiend. Een win-win situatie is nodig.

 

 

Hoe wordt een saaie relatie veroorzaakt?

Eigenlijk wordt alles wat saai is veroorzaakt door één ding: voorspelbaarheid. Als je weet wat er gaat gebeuren, dan wordt het al snel saai. Er is een beetje spanning nodig in de relatie, en soort onverwachtheid. Dit geldt niet alleen voor relaties, maar voor alle aspecten van je leven. Als iets te voorspelbaar is wordt het gewoon simpelweg saai.

Het is daarom ook heel erg aangeraden om af te stappen van routines. In heel veel “liefdes”-relaties gaat een dag namelijk zo. Je wordt samen wakker, gaat ontbijten, eventueel de kinderen naar school toe, dan beide naar het werk. Dan ’s avonds weer terugkomen, avondeten, daarna nog even ’s avonds op de bank liggen en uiteindelijk in bed gaan liggen.

Zelfs de seks in de avond als je in bed ligt wordt dan nog een routine. Dit wordt dan ook saai omdat dit veel te voorspelbaar is. Daarnaast is goede seks in een liefdesrelatie ook belangrijk. Maar zoals je misschien zelf al hebt gemerkt kan seks heel saai worden wanneer het elke dag hetzelfde is als de vorige dag.

Wissel het af. Doe het soms wel, soms niet. Doe alleen aan seks als je daar echt de behoefte voor hebt, en doe het nooit uit routine.

Hoe voorspelbaarder iets is, hoe saaier het wordt. Stap dus af van voorspelbaarheid en ga naar onverwachtheid.

Dit is niet alleen het geval bij liefdesrelaties maar ook bij alle andere relaties. Doe elke keer wat anders, organiseer dingen.

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Verveling 

 

Lees meer over relatieproblemen.

Comments are closed.