Goede keuzes maken

 

Goede keuzes maken in een relatie. Als je relatieproblemen hebt, dan vraag je je misschien wel af of deze persoon wel de ware is. Is deze persoon wel iemand waar je de rest van je leven bij wil zijn. Ook met vrienden geldt hetzelfde. Wil je echt vrienden zijn met deze persoon, of vind je het eigenlijk niet leuk genoeg?

Het is belangrijk om goede antwoorden te krijgen op deze vragen. Er zijn genoeg mensen die relatieproblemen proberen op te lossen terwijl het grootste probleem eigenlijk de combinatie is van de twee mensen die in een relatie zitten.

Sommige mensen passen nou eenmaal niet bij elkaar. Over het algemeen kun je stellen dat hoe meer je op elkaar lijkt, hoe beter de relatie zal zijn.

 

Hoe kan je erachter komen of het wel ‘de ware’ is?

Er zijn een aantal manieren om hier achter te komen. Wat ik aanraad is om tijdelijk uit elkaar te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door individueel op vakantie te gaan. Door zelf op vakantie te gaan, stap je even af van alle routine van het leven en je kan weer logisch en rustig nadenken. Let er dan bijvoorbeeld op aan wie je het meeste denkt.

Als je bijna niet aan die andere persoon denkt, dan kan dat betekenen dat je niet echt veel van die persoon houdt.

Hiermee moet ik wel duidelijk vermelden dat je wel langer dan een week uit elkaar moet gaan. Minder dan een week heeft niet zoveel zin. In de eerste week zal bijna iedereen het wel fijn vinden om even uit elkaar te gaan, behalve als je echt niet langer dan een dag zonder elkaar kan.

Haal even tijdelijk de routine uit je leven, en ontdek of hij/zij wel de ware voor je is.

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Monogamie

 

Lees meer over saaie relaties oplossen.

 

Comments are closed.