Gelukkig Zijn Kun Je Leren

 

De helft van je gelukkigheid wordt bepaald door je genen. Hier kan je dus niks aan veranderen. De andere helft kan je dus leren. Het grootste probleem van mensen die ongelukkig zijn is dat ze niet geloven dat ze gelukkig kunnen worden.

Ik heb mensen meegemaakt die uit de diepste depressie er helemaal bovenop zijn gekomen en nu gelukkig zijn. Of waarbij in ieder geval hun depressie is opgelost. Dit zonder het gebruik van anti-depressiva. Ook al is het misschien moeilijk te geloven als je nu depressief bent dat je er ooit weer bovenop zal komen, probeer te geloven dat het mogelijk is.

Het is erg aangeraden om naar een psycholoog te gaan, maar ook hij zal je vertellen dat ook jij er hard aan moet werken. Accepteer dit. Accepteer dat je moet veranderen. Zonder acceptatie kan je nooit beginnen met het gelukkig worden.

Eén van de grootste verschillen tussen gelukkige en ongelukkige mensen is dat gelukkige mensen dingen veel sneller accepteren. Ze accepteren hoe ze zijn, ze accepteren wat er gebeurd, is gebeurd of wat er nog gaat gebeuren. Ongelukkige mensen doen dit niet.

Het verschil hier tussen is positieve en negatieve gedachtes. Gelukkige mensen hebben gemiddeld meer positieve gedachtes en ongelukkige mensen dus gemiddeld meer negatieve.

In theorie lijkt het simpel: Verander je negatieve gedachtes naar positieve gedachtes en je wordt gelukkig. Dit kost echter veel tijd, maar het is mogelijk. Natuurlijk zal je nog meer moeten doen om echt gelukkig te worden. De juiste voeding en hoe jij je lichaam behandeld heeft hier ook invloed op.

Doe je de dingen die je wel wil doen in je leven? Ik geloof dat een groot gedeelte van gelukkigheid komt doordat je de persoon bent die je wil zijn. Nogmaals speelt jezelf accepteren hier een grote rol.

Het antwoord op de vraag: ‘Kan je leren om gelukkig te zijn?’ is dus JA, gelukkigheid kan je leren!

 

Bekijk ook de geheimen van gelukkigheid.

Comments are closed.