the primary cause of

 

Hoe Kan Je Gelukkig Zijn Met Jezelf?

 

Helaas zijn er mensen die niet gelukkig zijn. Eigenlijk zijn er veel mensen die op zoek zijn naar geluk. Nederlanders zijn gemiddeld gelukkig en zit in de top 5 van meeste gelukkige landen in Europa.

Uit een onderzoek bleek dat er op de vraag: ‘Hoe vaak voelde u zich gelukkig in de afgelopen vier weken?’, 89% het antwoord ‘vaak’ of nog meer dan dat antwoordde. Dat is natuurlijk extreem hoog. Hieruit zou je dus denken dat veel mensen gelukkig zijn, toch?

In Nederland gebruiken er maar liefst één miljoen mensen anti-depressiva. Dit zijn medicijnen die je negatieve gevoelens weghalen. Je kan je afvragen of deze mensen zich wel echt gelukkig voelen. Het feite dat ze anti-depressiva nodig hebben duid erop dat ze eigenlijk niet gelukkig zijn.

‘Ik ben gelukkig’. Jammer genoeg kan niet iedereen dit zeggen. Deze pagina beantwoord de vraag: Hoe word je gelukkig?

 

 

Gelukkig zijn, gelukkig blijven

Ben je regelmatig niet gelukkig of zelfs depressief? Dan raad ik je aan om even snel deze (gratis) tips over gelukkig zijn te lezen. Klik hier.

Het is mogelijk om van je ongelukkigheid af te komen, en jij kan er vandaag nog mee beginnen met deze gratis eCursus.

gelukkig zijn gelukkig blijven

Klik hier (alleen als je gelukkig wilt worden)

 

 

 

Wat Is Gelukkig zijn

Blij zijn en gelukkig zijn met jezelf lijken veel op elkaar.

De definitie van gelukkigheid is een mentale of emotioneel gevoel waarbij je je goed voelt en positieve emoties hebt. Dit gaat van tevredenheid tot een intens vreugde gevoel. 

Gelukkigheid wordt voor 50% bepaald door je genen. Hier kan je dus niks aan veranderen. Iedereen kan echter leren om gelukkig te worden. Want de andere 50% wordt bepaald door hoe je leeft. Dus: Gelukkigheid kun je leren!

 

 

 

‘Hoe word ik weer gelukkig met mezelf?’

Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Als iemand aan me vraagt hoe ze gelukkig kunnen worden dan vertel ik ze vaak dat het aan drie dingen ligt. Er zijn drie factoren die gelukkigheid bepalen (als je het eenvoudig wilt bekijken).

DNA

Zoals ik net al even kort aangaf wordt gelukkigheid voor 50% bepaald door je genen. Je moet dus geluk hebben om hier de goede genen voor te hebben (hahaha). Maar omdat je je DNA niet kan veranderen, heeft het totaal geen zin om je hierop te focussen! (Ook al is het misschien in de toekomst mogelijk om je DNA te veranderen en altijd gelukkig te zijn)

De mens is helaas nog niet genoeg geëvolueerd om van nature een gelukkig leven te hebben.

De reden hiervan is dat mensen die vroeger ongelukkig waren meer kans hadden op overleven omdat ze niet veel actie ondernamen en daardoor minder kans hadden om in gevaarlijke situaties te komen. In de hedendaagse maatschappij is dit natuurlijk niet meer nodig.

 

 

Conclusie:

Je DNA kan je niet veranderen, dus focus er niet op. Waarom zou je focussen op iets wat je niet kan veranderen?

Je gedachtes

Als tweede zijn je gedachtes een hele belangrijke factor op hoe gelukkig je bent. Hoe je gedachtes zijn (positief/negatief) wordt veroorzaakt door hoe je bent opgevoed en met welke mensen je nu omgaat.

Bovenaan deze pagina staat een quote van Eckhart Tolle: “The primary cause of unhappiness is never the situation but your thoughts about it.” Mensen denken vaak dat als ze chagrijnig of nog erger ongelukkigheid zijn, dat het komt door iets wat in hun leven is gebeurd, nu aan de hand is of nog gaat gebeuren.

De realiteit is echter dat je er pas gelukkiger of ongelukkiger van wordt door de gedachtes die je hierover hebt. Er zijn nou eenmaal positieve en negatieve mensen op deze wereld.

Sommige mensen maken van alles een probleem en sommige mensen lijken nooit problemen te hebben. Deze mensen zien dingen die fout gaan ook niet als problemen maar als dingen die gewoon gebeuren.

 

Conclusie:

Als je negatieve gedachtes hebt, moet je dit veranderen. Stap 1 is om te accepteren wat er gebeurt. Stap 2 is om er positief over te denken. Schrijf negatieve gedachtes op als je ze hebt, en kijk er later na hoe je dit ook positief had kunnen bekijken. Erover praten met andere mensen helpt hierbij. Train jezelf daarna om het aantal negatieve gedachtes te minderen en meer positief te gaan denken.

Hoe je je lichaam behandelt (bijv. voeding/beweging)

Als laatste wordt gelukkigheid bepaald door hoe je je lichaam behandelt. Hoe gezonder je lichaam is, hoe meer energie je zal hebben. Het is natuurlijk veel makkelijker om gelukkig te zijn als je veel energie hebt!

– Voeding

Zoals je waarschijnlijk al vaak hebt gehoord is gezonde voeding belangrijk. De cellen in je lichaam hebben bepaalde hoeveelheden voedingsstoffen nodig, als je deze voedingsstoffen niet via je voeding binnenkrijgt dan zal je lichaam niet optimaal werken.

Ook zorgt moet ongezonde voeding door je lichaam worden opgeruimd. Dit ‘opruimen’ kost ook veel energie. Daarnaast wordt gezond eten veel makkelijker verteerd, het verteren van eten kost ook energie voor je lichaam.

Deze dingen zorgen voor meer energie.

 

Conclusie:

Gezonde voeding is belangrijk om je lichaam in balans te houden, ga opzoek naar gezonde voeding. Ik heb ook een pagina op deze website geschreven over de basis van gezonde voeding. 

– Beweging

Het is noodzakelijk om genoeg te sporten om je lichaam actief te houden. Veel te veel mensen zitten vrijwel alleen op hun luie reet. Gelukkige mensen sporten meer. En mensen die meer sporten zijn gelukkiger. Word actiever in je leven en merk de voordelen hiervan. Beweging is onder andere noodzakelijk om je hart te trainen en om je cellen in je lichaam sneller te laten vernieuwen.

 

Conclusie:

Beweeg wekelijks minimaal 3x voor een periode van minimaal 30 minuten lang om je lichaam in balans te houden en meer energie te hebben.

– Relaxende oefeningen

Daarnaast kunnen relaxende oefeningen helpen met het rustig maken van je lichaam. Een voorbeeld hiervan is yoga. Ook simpelweg het uitrekken van je spieren na het sporten zal hier mee helpen. Nog een tip die ik je geef is om als je op staat, je als eerste even helemaal uit te rekken (katten doen dit ook altijd als ze opstaan).

 

P.S. Teveel mensen maken de fout door geen actie te ondernemen, doe dit wel en zorg ervoor dat jij gelukkig wordt! (Klik hier)

 

 

 

Bekijk ook De Geheimen Van Gelukkigheid

Comments are closed.