Je denkt verkeerd over het woord ‘geluk’…

Door

Dit vind ik misschien wel de domste Nederlandse vertaling ooit. Het Engelse woord ‘Happiness’ is bij ons dan ook ‘Geluk’. De reden dat ik dit een domme vertaling vind is omdat het woord aangeeft dat je om gelukkig te zijn geluk nodig hebt. Het zegt eigenlijk: Als je de juiste situatie in je leven hebt, dan ben je gelukkig.

Mensen die ongelukkig hopen vaak dat het in de toekomst gelukkig te zijn. Deze ongelukkigheid houden ze dan omdat ze niet realiseren dat ze NU ook gelukkig kunnen zijn.

Je gaat in de toekomst NOOIT gelukkig zijn. Je kan alleen nu gelukkig zijn.

 

Geluk in de toekomst?

De reden dat we geluk koppelen aan een situatie is terug te vinden aan onze jeugd. We zagen bijvoorbeeld een ander kind met een ijsje, en dit kind zag er dan blij uit. Dan begonnen we dat ijsje te associƫren met ons goed voelen.

We zien iemand met een dure auto die glimlacht, en we koppelen een dure auto aan geluk. We zien een koppel lopen en we denken ‘als ik een relatie had dan zou ik pas echt gelukkig zijn’.

Plaats je geluk in het NU.

We plaatsen ons geluk in de toekomst. Wanneer we dit doen vergeten we eigenlijk dat we nu al tevreden kunnen zijn met wat we hebben en dat daar geluk vandaan komt.

Zodra we ons geluk gaan koppelen aan dingen of personen, dan verliezen we onze kinderlijke gave om gewoon overal lol te maken en ons blij te voelen.

Lees meer over geluk door hier te klikken

 

Bram

Comments are closed.