Deel Positiviteit – Niemand boeit je negatieve dingen iets

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen.

Niemand wil luisteren naar de negatieve dingen die jij te zeggen hebt. Niemand.

Wanneer je door hebt dat niemand het ook maar iets boeit als je negativiteit uit, dan kan je er op een andere manier gaan kijken realiseren dat het misschien beter is om de wereld wat positiever te kijken en dit te uiten.

Hier is het probleem.

 

Negatieve mensen praten meer…

Ik geloof dat heel veel mensen eigenlijk positiever zijn dan negatief. Maar… negatieve mensen zijn de mensen die je het meest hoort omdat positieve mensen niet het gevoel hebben dat ze positiviteit hoeven te delen.

Als je al gelukkig bent dan heb je niet automatisch het gevoel dat je dit hoeft te uiten. Terwijl onze natuurlijke drang is om negativiteit gelijk te uiten.

Trouwens, even snel tussendoor. De reden waarom we van nature negatieve dingen willen uiten is omdat we toen een grotere kans hadden om te overleven.

De mens is zo geëvolutioneerd dat mensen die negatiever waren een grotere overlevingskans hadden. Negatieve mensen werden namelijk minder snel in de val gelokt en kwamen dus minder in gevaar.

 

Ander perspectief

Als we nu met een ander perspectief erop gaan kijken hebben we deze negativiteit om te overleven absoluut niet meer nodig. De wereld begint om te schakelen naar positiviteit. Positiviteit is wat gaat werken.

Over een tijdje luisteren we niet eens meer naar negativiteit, omdat we er klaar mee zijn.

Je kunt het wel vergeten om succesvol te worden of gelukkig te worden als je negativiteit blijft verspreiden. Ook wanneer we negativiteit verspreiden blijven we zelf negatiever denken. Doordat we negatiever denken trekken we ook negatievere situaties aan. Dit is een filosofie die al jaren bestaat:

  • Negatieve mensen trekken voornamelijk negatieve situaties aan
  • Positieve mensen trekken voornamelijk positieve situaties aan

 

De oplossing is dus simpel…

deel-gewoon-met-mensenBegin met het uiten van positiviteit. Realiseer dat je iedereen beter kan laten voelen als je gewoon positiviteit deelt. Niemand boeit je negatieve ‘shit’ ook maar iets.

Realiseer dat het bijna alleen maar negatieve mensen zijn die uiten wat ze denken. Door simpelweg positief te zijn om je al zo’n grote voorsprong op andere mensen.

 

Verspil geen tijd, het leven is kort

Daarnaast verspillen we onze tijd als we negatief zijn. Mensen vergeten vaak dat we maar één leven hebben. Elk jaar worden we ouder en als je terugkijkt en reflecteert hoe snel het voor je gevoel ging, dan realiseer je dat het net voelde alsof het een paar weken geleden was.

De tijd gaat snel.

En.. de tijd gaat zeker snel als we dit niet realiseren.

Door negatief te zijn en niet elk moment van de dag te plukken verspillen we letterlijk onze tijd die we hier hebben.

Waarom zou je niet gewoon gaan delen met mensen. Deel je positiviteit. Glimlach. Maak lol.

 

Bram

 

Comments are closed.